3/12/2012
La Fundació Castell del Vi i la Cooperativa Falset Marçà posen en marxa una ruta enoturística per la capital del Priorat
La Fundació Castell del Vi i la Cooperativa Falset Marçà estrenen una nova activitat a la capital del Priorat, amb l'objectiu d'ampliar l'oferta enoturística i desestacionalitzar al llarg de tot l'any les visites. 
L'activitat, que duu per nom "Jornal a Falset", consisteix en una doble oferta: al matí, la visita al centre d'interpretació del vi, al Castell de 
Falset, i a la tarda a la Cooperativa Falset Marçà amb tast de vins inclòs. El programa inclou un esmorzar, un dinar i una visita turística per diferents punts d'interès cultural i patrimonial del municipi. 
El guiatge de les visites va a càrrec de la companyia reusenca Teatre del Napbuf, que és qui també organitza les visites a la Cooperativa Falset Marçà. 
"Jornal a Falset" ja està en marxa i s'ha posat en marxa amb l'objectiu de visibilitzar els diferents atractius enoturístics de Falset i 
aglutinar-los en una mateixa jornada, per aprofitar els fluxos de visitants que arriben a la comarca i en particular al celler de la Cooperativa. 
L'inici del recorregut es planteja a les 10h del matí amb un esmorzar a la plaça d'armes del Castell de Falset. Tot seguit es visita el centre d'interpretació, un equipament modern i innovador que fa al visitant un recorregut per la història i la cultura del vi del Priorat. 
Seguiment, es proposa un circuït per diferents punts turístics de Falset.
A continuació, sobre les 14h, els visitants podran dinar en un dels tres establiments de restauració de Falset que s'han sumat fins el moment a la iniciativa: l'Hotel-Hostal Sport, El Cairat i el restaurant Quinoa. 
A les 16h, la proposta inclou la visita al celler modernista, obra de l'arquitecte Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí. El recorregut per la Cooperativa Falset Marçà, una de les anomenades "Catedrals del Vi" és també amb guia i finalitza amb un tast de vins del celler. La visita finalitza al voltant de quarts de sis de la tarda. 
L'activitat que te un cost total de 40 euros (tot inclòs), està pensada per a grups, però es pot adaptar a les necessitats i circumstàncies de cada visitant, segons disponibilitat. El detall del programa es pot consultar al web: