9/6/2014
Reproduïm integre un escrit de Joan Nebot a Vadevi. Els premis Vinari ho mereixen
Veure aquest dilluns 21 tastadors qualificats, enòlegs, sommeliers i periodistes especialitzats en el vi català, formant quatre jurats que han tastat cadascun prop de 50 mostres fins arribar a un total de gairebé dues-centes referències. I veure'ls fer-ho en un edifici magnífic i emblemàtic, com és el Centre d'Interpretació del Cava, al bell mig de Sant Sadurní, la capital dels vins escumosos catalans, ha estat una experiència impressionant.
Impressionant, perquè s'han emplenat gairebé 1.000 fitxes de tast, cadascuna signada per un d'aquests tastadors, unes fitxes que, com en l'edició anterior, estaran a disposició de qui vulgui per donar fe de la rigorositat de la feina feta i dels resultats.
Però el més impressionant és la llista dels tastadors, per qualitat i per quantitat, perquè n'hi ha desenes -literalment- que ja s'han apuntat als següents tastos, i perquè els que hi han participat avui, ja s'han ofert per als següents. I els tornarem a veure en acció a Monvínic, i també a Manresa, a Vilafranca del Penedès, a Reus i a Gandesa.


I per això aquests tastadors són els millors: perquè, més enllà de la seva indubtable qualitat professional, estan convençuts, com ho estem a l'organització dels Premis Vinari, que la tasca de prestigiar els vins catalans o la fem entre tots, o no ens en sortirem. Estem orgullosos i agraïts de poder comptar amb els millors professionals, les millors persones... Gràcies a tots per ser-hi.