Una copa de vi augmenta l'atractiu?

Beure fa que els altres ens vegin més interessants i guapos? És una llegenda urbana? Potser no! Científics afirmen que el consum moderat de vi pot fer-nos més atractius a la vista d'altres. Pot dilatar les pupil·les, sonrosar les galtes i relaxar els músculs facials fent que una persona sembli més accessible. Aquests són alguns dels resultats d'un estudi de la Universitat de Bristol realitzat amb estudiants, publicat per LiveScience.
Els investigadors van fotografiar les cares en tres estats: quan s'està sobri, després de beure l'equivalent a una copa de vi, i després de beure una segona copa. Els científics van afegir marcadors visuals per compararar amb les fotografies preses després del consum de vi. Després van demanar als estudiants que indiquessin que fotografia de la mateixa persona els semblava més atractiva.
ligar_vino2
Segons l'estudi, les fotos preses després d'una copa de vi van ser qualificades com més atractives que les fotos sòbries. No obstant això, després de dues copes, els estudiants van trobar les fotos sòbries més atractives. "Això suggereix que les persones s'han valorat com més atractives una vegada que han consumit una petita quantitat d'alcohol", indica l'investigador principal de l'estudi, Marcus Munafo a LiveScience. "Però si s'incrementa la quantitat, ja no són qualificats com atractius", considera.
Encara que no se sap exactament per què l'alcohol pot millorar l'aparença d'una persona, els investigadors suggereixen que es pot deure a la dilatació de la pupil·la, responsable de l'atracció i simpatia. A més, la relaxació muscular a la cara i les galtes rosades també podria ser algunes de les raons per les que algú resulta més atractiu després d'una sola copa.